Annelien Jonckheere

Functie: Coördinator
Telefoon: 0486 05 78 10
E-mailadres: info@indigokoekelare.be

 • Psycho- en kindertherapeute
 • Erkend bemiddelaar in familiezaken
 • Erkend gerechtelijk experte
 • KIES-coach

Tien jaar ervaring in psychotherapie, bemiddeling en vormingswerk bij diverse doelgroepen, mondde uit in een grote interesse, voorliefde én stokpaardje als het gaat over intermenselijke communicatie. Ik geef trainingen binnen het onderwijs, non-profitsector en de bedrijfswereld. Tevens wordt het model van de TransitieCirkel die ikzelf uitwerkte ook toegepast bij de expertises die ik uitvoer in opdracht van de Rechtbanken. Een techniek om communicatie op gang te brengen, waarbij samenwerking (opnieuw) optimaal wordt. Krachtig, to the point en doelgericht.

Opleidingen

1998-1999 Katholieke Universiteit Leuven: 1e kandidatuur Pedagogische Wetenschappen           

1999 – 2002 Katholieke Hogeschool Leuven: Bachelor Maatschappelijk Werk  - onderscheiding  

2002- 2006  Academie voor Integratieve Psychologie Koekelare: Voortgezette opleiding tot psychotherapeut volgens de integratieve

2006: Klassenwerk Utrecht (NL), (KIES – www.kiesinfo.com): opleiding tot Coach voor Kinderen in Echtscheidingssituaties

2007-2008 Psythou kinderpsychologie Anzegem: Kortdurende opleiding kindertherapie

2007-2008 Katholieke Hogeschool Leuven: Erkende opleiding tot bemiddelaar in familiezaken

2008-2009 Katholieke Hogeschool Leuven: Erkende opleiding tot bemiddelaar in familiezaken – juridisch aspect

2009-2010 Universiteit Gent: Postacademische opleiding tot erkend gerechtelijk experte

2012-2013: Universiteit Antwerpen: Opleiding juridische en fiscale aspecten in bemiddeling

2013-2014 VCOK Brussel: Intensieve specialisatie opleiding ouderschapsbemiddeling

2014: Your Coach Gent: Opleiding coachend leiderschap

 

Werkervaring

1 juli 2002 tot 31 december 2008: Kliniek Sint-Jozef Pittem: Werkzaam als maatschappelijk werker op de seniorenkliniek. Verantwoordelijk voor intake, sociale anamnese, ontslagmanagement, doorverwijzingen, afdelingsoverschrijdende activiteit sociale vaardigheden. Lid van de stuurgroep van de afdeling die het beleid op de afdeling verzorgt.

Sinds eind 2007 zelfstandig in bijberoep als psychotherapeute.

1 januari 2009 tot heden: zaakvoerder Indigo Koekelare, werkzaam als psychotherapeute, bemiddelaar in familiezaken, gerechtelijk experte en lesgeefster. 

Sinds 2013: oprichting en coördinatie ‘t (B)engelhuisje, kinderdagverblijf die volledig gerund en opgevolgd wordt door kinderverzorgsters.

Ik werk samen en coördineer een team van een aantal psychologen, psychotherapeuten, een logopediste en relaxatietherapeut.  Daarnaast organiseer ik vaak voordrachten, opleidingen en andere vormingsavonden.

Sinds enkele jaren voornamelijk bezig met bemiddeling, conflicthantering en communicatie binnen gezinnen, organisaties en (familie)bedrijven. 

Aanstellingen in gerechtelijke dossiers door de Rechtbank van eerste aanleg in Veurne en Brugge alsook het Hof van Beroep in Gent.

Uitgenodigd om te spreken op de ICSP. International conference on shared parenting in juli 2015 te Bonn.  Paper subject: “How to bring people in conflict to voluntary mediation.”

Uitgenodigd om te spreken op de ICSP. International conference on shared parenting eind mei 2017 in Boston.  Subject: “Parents and children in divorce: how to communicate to have a good psychological health and sustainable relationships afterwards.”

 

Samenwerkingsverbanden met:

 • Vormingplus Oostende-Westhoek: communicatieve vormingen
 • KVLV – vormingswerker communicatieve, psychologische en relationele vormingen
 • Viac VZW: vormingsinstelling non-profitorganisaties: lesgever vormingen op maat rond hulpverleningsthema’s, communicatie en teambegeleiding - Brussel
 • VZW Vorm: vormingsinstelling non-profitorganisaties: lesgever vormingen op maat rond hulpverleningsthema’s, communicatie en teambegeleiding- Oostkamp
 • Aura, Centrum Deeltijdse Vorming.  Werking binnen VZW Oranjehuis, Kortrijk.  Lesgever ‘Op commissie (communicatie met een missie)’ en ‘Verdieping’.
 • Boeren op een Kruispunt: organisatie voor landbouwers op een kruispunt in hun leven.  Coachen en ondersteunen van ondernemers binnen land- en tuinbouw en hun gezin.  
 • NAC vzw: vormingen rond communicatie en zelfontwikkeling
 • Consultant die mij inschakelt om communicatie tussen werknemer en werkgever of ondernemende familieleden te optimaliseren.